ΛΟΥΚΑΣ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήνουμε πίσω το παλιό

Αλλάζουμε!

Γιατί κατεβαίνω στις εκλογές

Κάποιοι, κάποιες αναρωτιέστε γιατί επιμένω και είμαι πάλι υποψήφιος για να εκπροσωπήσω τον τόπο μας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αναρωτιέστε γιατί ασχολούμαι με τα κοινά όταν οι περισσότεροι και περισσότερες νέοι και νέες του τόπου μας ιδιωτεύουν και απομακρύνονται από την πολιτική της προσφοράς και του ονείρου.

Η απάντηση είναι απλή:
Αγαπώ τη πολιτική, την προσφορά στον τόπο και τον άνθρωπο, μου αρέσει να εντοπίζω τις λύσεις του προβλήματος. Η πολιτική δεν είναι για μένα επάγγελμα, έχω επάγγελμα, είναι τρόπος ζωής, τρόπος προσφοράς, αυτό που με κινητοποιεί στη δράση.

 

Πάνω από όλα όμως η πολιτική είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε τη μοίρα της δική μας και του τόπου μας. Είναι κρίμα όταν γνωρίζουμε πως έχουν γίνει αγώνες και έχει χυθεί αίμα για να μπορούν όλοι και όλες να συμμετέχουν στα κοινά, να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν βρίσκουν νόημα στις πολιτικές διεργασίες και δεν ενδιαφέρονται για τις εκλογές.

Μέσα από την πολιτική αγωνίζομαι και διεκδικώ, ονειρεύομαι και σχεδιάζω, απαιτώ μια διαφορετική μοίρα για τον τόπο που τόσο πολύ αγαπάω, για το Νομό Κοζάνης.

Εμείς οι νέοι και οι νέες είμαστε ικανοί να σταματήσουμε τον κατήφορο στον οποίο έχει καταδικαστεί ο τόπος μας, εμείς οι νέοι και οι νέες μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις υπόλοιπες γενιές για να αλλάξουμε την μοίρα μας, να πάμε μπροστά.

Στη σύγχρονη ελληνική ιστορία οι νέοι και οι νέες είναι αυτοί που πήραν την τύχη στα χέρια τους, στη διάρκεια της κατοχής αντιστάθηκαν στον κατακτητή, στη διάρκεια της δικτατορίας διεκδίκησαν δημοκρατία και στην περίοδο της μεταπολίτευσης δούλεψαν σκληρά, σπούδασαν, αγωνίστηκαν για πρόοδο και προκοπή.

Ήρθε η σειρά της γενιάς μου, είμαστε εδώ για να πάρουμε τη σκυτάλη, να δουλέψουμε σκληρά όπως έκαναν οι γονείς μας, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω το παλιό και να κοιτάξουμε μπροστά. Να προετοιμάσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Αλλάζουμε!