ΛΟΥΚΑΣ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Φίλες και φίλοι.
Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Πιστεύω πως σε αυτές τις εκλογές πρέπει να καταστήσουμε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μία ισχυρή πολιτική δύναμη για την Ελλάδα.

Το έχει ανάγκη η χώρα.

Ενεργειακή Δημοκρατία

Ο Νομός Κοζάνης ήταν και είναι ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας και πρέπει επιτέλους να επιβραβευτεί γι’ αυτή του την προσφορά.

Διεκδικώ μία πολιτική Δίκαιης Ανάπτυξης και Ενεργειακής Δημοκρατίας, στην πράξη και όχι στα λόγια. Η ενέργεια είναι δείκτης ανάπτυξης κάθε τόπου.

Όραμά μου είναι να γίνει η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ισχυρή και με ρόλο, με σύγχρονες υποδομές και την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη.

Να διασφαλιστεί με ισχυρό τρόπο η Ενεργειακή Δημοκρατία, να δοθούν κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, αλλά και των δημόσιων κτηρίων.

Να δημιουργηθούν ενεργειακές κοινότητες που θα καταναλώνουν την ενέργεια που θα παράγουν από τις ΑΠΕ, πράγμα που θα καταστήσει τις τοπικές κοινωνίες ή ομάδες παραγωγών ενεργειακά ανεξάρτητες, φιλικά προς το περιβάλλον.

Να θεσπιστεί η ελάχιστη συμβολή του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα της χώρας , με την λειτουργία των σύγχρονων μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή μας μέχρι το 2050, όπως προβλέπεται από την ΕΕ, διασφαλίζοντας έτσι την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας και θωρακίζοντάς την απέναντι στις διεθνείς κρίσεις.

Να υποστηριχθούν πράσινες επενδύσεις πολιτών και δίκτυα ομάδων παραγωγών ενέργειας.

Ισχυρό Πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να έχει ενεργό συμβολή στην διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης με απτά ερευνητικά αποτελέσματα.

Να συνδεθεί με τις επενδύσεις της περιοχής, ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερη συνεισφορά στο τοπικό ΑΕΠ.

Να δημιουργηθεί Ενεργειακό Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο.
Υγεία και Πρωτοβάθμια φροντίδα


Ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, με ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό και στελέχωση των Πρωτοβάθμιων δομών υγείας στην Περιφέρεια (Κέντρα Υγείας και τοπικά παραρτήματα).

Ενίσχυση, εξοπλισμός και στελέχωση των νοσοκομείων.

Σύγχρονες υποδομές και Τεχνολογία

Το 2027 πρέπει να βρει την Π.Ε. Κοζάνης έτοιμη στο θέμα των υποδομών, όπως η σιδηροδρομική γραμμή, το αεροδρόμιο και οι κάθετοι οδικοί άξονες, που θα μπορούν να υποστηρίξουν όλες τις παραγωγικές επενδύσεις που διεκδικεί η περιοχή μας.

Να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την αγροτική παραγωγή ,αυξάνοντας την παραγωγικότητα και μειώνοντας το κόστος παραγωγής
(αρδευτικά, ενεργειακές κοινότητες αγροτών), κάνοντας έτσι τα αγροτικά προϊόντα μας ακόμη πιο ανταγωνιστικά.

Να υιοθετηθούν οι νέες τεχνολογίες, στις υποδομές, στις μεταφορές και τις μετακινήσεις, στο περιβάλλον, στην αγροτική παραγωγή και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας.

Οικονομία και Κοινωνία

Να προστατευτούν οι οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες με μέτρα όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κοινωνικές κατοικίες, για νέα ζευγάρια, φοιτητές, φοιτήτριες και οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, με χαμηλό ενοίκιο ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Να διεκδικήσουμε τις συνθήκες για να επιστρέψουν οι νέοι και νέες στον τόπο τους, σε έναν τόπο που θα θέλει κάποιος να ζει.

Να μεριμνήσουμε για προστασία και αλληλεγγύη των ευάλωτων συμπολιτών μας, για ικανό βιοτικό επίπεδο και ασφάλεια.

Να δημιουργηθούν επιτέλους σύγχρονες υποδομές για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβασή τους παντού.

Έχουμε δικαίωμα στο όραμα για τον τόπο μας και το διεκδικούμε!
Και θα το κάνουμε πραγματικότητα.
Σε ένα σύγχρονο κόσμο κοιτάμε μπροστά.Αφήνουμε πίσω το παλιό.

Αλλάζουμε!

 

Έχουμε δικαίωμα στο όραμα για τον τόπο μας και το διεκδικούμε!
Και θα το κάνουμε πραγματικότητα.
Σε ένα σύγχρονο κόσμο κοιτάμε μπροστά.Αφήνουμε πίσω το παλιό.

Αλλάζουμε!

 

Έχουμε δικαίωμα στο όραμα για τον τόπο μας και το διεκδικούμε!
Και θα το κάνουμε πραγματικότητα.
Σε ένα σύγχρονο κόσμο κοιτάμε μπροστά.Αφήνουμε πίσω το παλιό.

Αλλάζουμε!