ΛΟΥΚΑΣ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο “μικρός” μεγάλωσε… 32 ετών πλέον ο Λουκάς Ζαρογιάννης

Δοκιμάστηκε” για πρώτη φορά σε ηλικία 28 ετών από τους πιο μικρούς που μπήκαν στη λίστα των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Σήμερα γίνεται 32 ετών δηλώνει παρών, και “κατεβαίνει” και πάλι στη μάχη…για μια θέση στον “ήλιο”.
Στις τελευταίες εκλογές έλαβε 2.318 σταυρούς λαμβάνοντας την δεύτερη θέση πίσω από τον Πάρι Κουκουλόπουλο.

Ο Ζαρογιάννης Λουκάς του Ιωάννη και της Βασιλικής το γένος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1991 στα Σέρβια Κοζάνης όπου και μαθήτευσε στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σερβίων.

Η ανατροφή του, οι επικοινωνιακές του δεξιότητες, το επιχειρηματικό πνεύμα που ανέπτυξε από την ενασχόληση του με την οικογενειακή επιχείρηση από νεαρή ηλικία, τον ώθησαν να ακολουθήσει τον κλάδο των οικονομικών σπουδών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. Μετεκπαιδεύτηκε στην Χρηματοοικονομική Λογιστική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου εξειδικεύτηκε στην διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. Η εργασιακή εμπειρία του ξεκίνησε από τις οικογενειακές επιχειρήσεις, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης. Δραστηριοποιείται ενεργά στον κλάδο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, διεθνών και εθνικών, στην παροχή υπηρεσιών logistics καθώς και στην λιανική πώληση υγρών καυσίμων. Στη διάρκεια των σπουδών του, υπήρξε ενεργό μέλος της φοιτητικής νεολαίας ΠΑΣΠ Κομοτηνής.

Μετά το πέρας των σπουδών του, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Π.Ε Κοζάνης ασχολήθηκε ενεργά με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα καθώς επίσης και με το Κίνημα Αλλαγής όπου διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ήταν Υποψήφιος Βουλευτής το 2019 κατακτώντας την δεύτερη θέση. Είναι Πρόεδρος της ομάδας Μπάσκετ του Λασσάνη από το 2020. Συμμετέχει ενεργά στον Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ ενώ το 2022 στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εξελέγη μέλος της Κ.Π.Ε. Έχει αναπτύξει πλούσια πολιτιστική και εθελοντική δράση ως ενεργός πολίτης.