ΛΟΥΚΑΣ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ποιος είμαι

Ποιος είμαι

Ο τόπος και τρόπος που μεγάλωσα

Γεννήθηκα στην Κοζάνη στις 27 Μαρτίου του 1991. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με πολλή αγάπη, μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή μου Μαργαρίτα.
Από μικρός θυμάμαι να κάθομαι με τις ώρες στο σπίτι του αγωνιστή δημοκράτη παππού μου, που είχε πολεμήσει στον πόλεμο του 1940 και μετέπειτα εξορίστηκε στην Μακρόνησο, να τον ακούω να μου διηγείται ιστορίες.
Οι γονείς μου, βαθιά δημοκράτες, μου έμαθαν να έχω πολιτική σκέψη, να διεκδικώ και να συμμετέχω στα κοινωνικά δρώμενα αλλά και το πόσο σημαντικό είναι ο άνθρωπος «να μάθει να δουλεύει» όπως μου έλεγαν.
Πήγα σχολείο στο 1ο Δημοτικό στα Σέρβια και κατόπιν στο Λύκειο. Τα καλοκαίρια μου ως παιδί τα περνούσα βοηθώντας στην οικογενειακή επιχείρηση στο χώρο των μεταφορών και στο πρατήριο καυσίμων που είχαμε και έπαιζα το απόγευμα.

Οι σπουδές μου

Σπούδασα οικονομικά στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου στην Κομοτηνή.
Ο κόσμος των επιχειρήσεων με είχε συνεπάρει από μικρό και έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω στις μεταπτυχιακές μου σπουδές αυτή την κατεύθυνση. Έτσι το 2013 άρχισα το μεταπτυχιακό μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη και κατόπιν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην Χρηματοοικονομική Λογιστική.

Δουλειά και επιχειρηματικότητα

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, γύρισα στην γενέτειρά μου και ανέλαβα ενεργό ρόλο στην οικογενειακή μας επιχείρηση.
Η αφοσίωσή μου στη δουλειά, ο επίμονος χαρακτήρας μου αλλά και η αγάπη μου για τον κλάδο των μεταφορών, επέφεραν την επαγγελματική μου καταξίωση, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την θέση της εταιρείας μας στον κλάδο.

Πολιτική δράση

Από τα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας, τα βιώματά μου είναι μέσα στο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο και συνδέθηκα με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ως φοιτητής υπήρξα μέλος και στέλεχος της ΠΑΣΠ και του Φοιτητικού Συλλόγου Κομοτηνής. Στα δύσκολα χρόνια για το κίνημα, θεώρησα ότι ήταν χρέος μου να προσπαθήσω ώστε η δημοκρατική μας παράταξη να γίνει και πάλι μεγάλη. Από το 2018 μέχρι το 2022 ήμουν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη και μέλος του τομέα Ενέργειας. Στις εκλογές του 2019 δοκιμάστηκα ως υποψήφιος βουλευτής στην ΠΕ Κοζάνης όπου οι συμπολίτες μου με τίμησαν με τη δεύτερη θέση. Το 2022 εκλέχθηκα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Από αυτή την θέση συνεχίζω να υπηρετώ τον τόπο μας ως σήμερα έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και της εντολής που μου έχει ανατεθεί.

Ήρθε η σειρά της γενιάς μου, είμαστε εδώ για να πάρουμε τη σκυτάλη και να δουλέψουμε σκληρά, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω παλιές αντιλήψεις, να κοιτάξουμε μπροστά και να προετοιμάσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Αλλάζουμε!

– Λουκάς Ζαρογιάννης

Ήρθε η σειρά της γενιάς μου, είμαστε εδώ για να πάρουμε τη σκυτάλη και να δουλέψουμε σκληρά, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω παλιές αντιλήψεις, να κοιτάξουμε μπροστά και να προετοιμάσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Αλλάζουμε!

– Λουκάς Ζαρογιάννης

Ήρθε η σειρά της γενιάς μου, είμαστε εδώ για να πάρουμε τη σκυτάλη και να δουλέψουμε σκληρά, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω παλιές αντιλήψεις, να κοιτάξουμε μπροστά και να προετοιμάσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Αλλάζουμε!

– Λουκάς Ζαρογιάννης